sobota, 25 lipca 2009
Lasagne z jajkiem i pieczarkami
Kolejna wariacja na temat lasagne. Jest mnostwo przepisów na to danie i ze wszystkim smakuje wybornie. Dzis wersja wegetarianska z pieczarkami i jajkami na twardo.
Skladniki
platy makaronu do lasagne (najlepiej swieze)
smietana kremowka 250 ml
pomidory z puszki
ser zoly
pieczarki
jaja gotowane na twardo
Sos beszamelowy
2 łyżki masła
2 łyżki mąki
1,5 szklanki mleka
sól, pieprz do smaku
Wykonanie
Wszystkie skladniki ukloz na przemian: warstwa makaronu, nadzienia z sosem i kolejna warstwa makaronu etc. Ostatnia warstwe stanowi sos posypany startym żółtym serem. Piecz pod przykryciem ok. 30 min, nastepnie odkryj i piecz az ser sie zarumieni.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz