niedziela, 26 lipca 2009

Papryka nadziewana



Od paru dni katuje na youtubie klasyke polskiego rocka, a jakie wspomnienia sie budza... hoho ;) Dzis nadziewana papryka - mama kiedys robila, niezbyt czesto, ale pyszna byla. Moja inna... ale wiadomo, pewne smaki sa nie do powtórzenia!


Skladniki

150 g ryzu
4 duze papryki
sloiczek dowolnego sosu pomidorowego (najlepiej hot salsa)
200 g miesa mielonego
puszka fasolki czerwonej lub bialej
40 g startego, zoltego sera
piertuszka, kolendra

Wykonanie

Papryki umyj, odetnij wieczka ;) oczysc z nasion i zapiecz w piekarniku 12 min w temp 200 C.

Ugotuj ryz, mieso podsmaz, wymieszaj wszystko z sosem pomidorowym, fasola, tartym serem i posiekana pieruszka lub (i) kolendra.

Zapieczone papryki napelnij nadzieniem, przykryj wieczkami i wstaw ponownie do piekarnika na ok. 10 min.


Przepis pochodzi z ksiazki 101 Healthy eats, triple - tested recipes.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz