niedziela, 1 listopada 2009

Fajitas warzywny


Robi sie zimno, coraz zimniej. Dzis warzywne, kolorowe zawijance. Nadzienie mozesz zastosowac dowolne.

Skladniki

placki tortilla
pieczarki
papryka
ogorek
pomidor
kapusta pekinska
szczypior
keczup, majonez
sol, pieprz do smaku

Wykonanie

Placki podgrzej na patelni (z obu stron). Warzywa umyj, pokroj na dosc duze elementy. Pieczarki odsmaz. Przygotuj sos mieszajac kilka lyzek majonezu z mniej wiecej taka sama iloscia keczupu. Kazdy placek tortili smaruj sosem z jednej strony. Nakladaj porcje warzyw i zawijaj podobnie jak nalesnik. Mozesz dodatkowo przygotowac sos czosnkowy (4 ząbki czosnku (lub więcej) przecisnij przez praskę, dodaj jogurt naturalny lub śmietanę, 2-3 łyżki majonezu i dokładnie mieszaj).

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz