niedziela, 18 października 2009
Ciasto w kropki
Czekoladowe ciasto z dodatkiem sera i budyniu waniliowego - mniam. Mila odmiana po plesniaku ;)
Skladniki
Ciasto
1 szkl mleka
3/4 szkl cukru
2 szkl maki
3/4 szkl oliwy
2 jaja
1 lyzeczka proszku do pieczenia
1 lyzeczka sody
2 lyzki kakao
Masa serowa
1/2 kg sera
2 jaja
pol kostki masla
3/4 szkl cukru
budyn waniliowy
Wykonanie
Jaja utrzyj z cukrem, dodaj mleko, make z kakao, proszkiem do pieczenia i soda. Na koncu dodaj olej. Dokladnie wymieszaj mikserem. Powstale ciasto wlej do blachy wysmarowanej maslem i posypana bulka tarta.
Wszystkie skladniki ma mase serowa utrzyj do uzyskania jednolitej konsystencji.
Nakladaj lyzka porcje masy serowej na czekoladowe ciasto w dowolny sposob.
Piecz 40 min w temp. 180 sttopni.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz