niedziela, 22 listopada 2009

Ciasto z krakersami


Pyszne budyniowe ciasto. Przygotowuje sie blyskawicznie, wystarczy zagotowac budyn i przekladac slone krakresy. Calosc musi sie "przegryzc" noc w lodowce. Krakersy staja sie wtedy mieciutkie, a cale ciasto smakuje wysmienicie. Jedno z moich ulubionych deserow. Polecam.

Skladniki

1 margaryna
4 szl mleka
1 szkl cukru
cukier waniliowy
1 szkl maki
4 jaja
2 duze paczki slonych krakersow (w UK krakersy TUC)


Wykonanie

W garnku zagotuj 1 margaryne, 3 szklanki mleka, 1 szklanke cukru i cukier waniliowy.
W miedzyczasie zmiksuj: 1 szkl. mleka, 1 szkl. maki, 4 jaja. Wlej zmiksowana miksture do gotujacego sie mleka z margaryna i cukrem. Mieszaj dynamicznie. Masa zacznie gestniec i powstanie budyn.

Przekladaj krakersy goracym budyniem tworzac warstwy. Blachy wyłóż papierem do pieczenia.

1 komentarz:

  1. Tez bardzo to lubie, a na wierzchu posypuje czekoladowymi wiorkami lub czerwonymi porzeczkami :)

    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń