poniedziałek, 31 sierpnia 2009
Francuskie ciasteczka z jablkami i cynamonem
Pyszne, proste ciasteczka pieczone doslownie chwile. Mozesz dodac dowolne owoce albo gesty dzem. Inspirowalam sie znowu strona Moje wypieki. Co prawda podczas pieczenia o maly wlos nie wywolalam pozaru (nie wiedziec czemu włączył sie alarm przeciwpożarowy;)), ale bylo warto.
Skladniki
gotowe ciasto francuskie (uzylam swieze w kostce)
jablka i gruszki posypane cukrem i cynamonem
rozmącone zoltko
cukier
Wykonanie
Ciasto rozwałkuj dosc cienko i wykrawaj niewielkie prostokaty. Kazdy posmaruj rozmaconym zoltkiem. Na srodku ukladaj kawalki owoców lub dzem i posyp cukrem.
Piecz około 13 - 15 minut w temperaturze 200°C albo i krócej. Nigdy nie patrze na zegarek ;)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz