poniedziałek, 31 sierpnia 2009

Francuskie ciasteczka z jablkami i cynamonem


Pyszne, proste ciasteczka pieczone doslownie chwile. Mozesz dodac dowolne owoce albo gesty dzem. Inspirowalam sie znowu strona Moje wypieki. Co prawda podczas pieczenia o maly wlos nie wywolalam pozaru (nie wiedziec czemu włączył sie alarm przeciwpożarowy;)), ale bylo warto.

Skladniki

gotowe ciasto francuskie (uzylam swieze w kostce)
jablka i gruszki posypane cukrem i cynamonem
rozmącone zoltko
cukier

Wykonanie

Ciasto rozwałkuj dosc cienko i wykrawaj niewielkie prostokaty. Kazdy posmaruj rozmaconym zoltkiem. Na srodku ukladaj kawalki owoców lub dzem i posyp cukrem.



Piecz około 13 - 15 minut w temperaturze 200°C albo i krócej. Nigdy nie patrze na zegarek ;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz